3 redenen waarom mannen mijn bevalcursus boeken

aug 1, 2022 | Bevalcursus

Ik zeg altijd: “Er zijn cursussen die juist door heel veel  mannen worden gekozen.” Er zijn veel mensen die dit niet geloven. Een man die juist kiest voor een zwangerschapscursus?! Maar mijn cursus is daar één van. Ik word regelmatig geboekt door de man. En volgens mij komt dat omdat mannen vaak tegen hun partner zeggen: “Als je wilt dat ik met jou mee ga naar een zwangerschapscursus, dan kies ik er graag zelf één uit.” En dan gaan ze googlen en komen vaak bij mij terecht. En dit vind ik heel erg leuk! Ik krijg altijd zulke fijne en bijzondere reacties van de mannen achteraf. En dit zijn de meest opgegeven redenen waarom ze voor mij kozen. 

Niet puffend op een matje

Op mijn website is het heel duidelijk dat je bij mijn eendaagse cursus niet puffend op een matje hoeft. En dat is eigenlijk wel waar mannen het eerst aan denken als ze het woord ‘zwangerschapscursus’ horen. Je hoeft maar tegen een collega te zeggen dat je als man naar een zwangerschapscursus gaat of je hoort direct: “Nou veel succes met puffen!” Ik heb mijn cursus speciaal gemaakt voor mensen die niet puffend op matje willen.

Betekent dit dat je niks leert over ademhaling? Nee, dat niet. Want je ademhaling is heel belangrijk om goed te kunnen ontspannen. Maar je gaat bij mij niet 10 verschillende ademhalingen leren met 10 verschillende namen. Maar de ademhaling komt kort en bondig aan bod en ik leer je de twee in mijn ogen belangrijkste ademhalingen. Ik weet dat die tijdens de bevalling het meest gebruikt worden en dat je al heel ver komt als je je daarop concentreert. 

Geen zweverig gedoe

Zweverigheid is natuurlijk een breed begrip. En toch weet ik 1 ding zeker: zweverig ben ik niet. Bij mij krijg je heel veel nuchtere en feitelijke informatie. Ik probeer je zeker de fysiologie van bevallen mee te geven, maar je ook kennis te laten maken met de verschillende opties als het niet helemaal gaat zoals we hopen. Wat is er allemaal mogelijk als het niet goed gaat? Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Hoe gaat dat in z’n werk?

Ik merk dat heel veel mannen dit fijne informatie vinden. En vooral to the point en geen zweverig gedoe er omheen. Praktische en nuchtere informatie over wat je allemaal kan betekenen als partner, komt natuurlijk ook aan bod. En dat bevestigen veel mannen na de cursus: “Je had beloofd dat het heel nuchter zou zijn en dat was het!”

Mijn achtergrond

Dit geldt natuurlijk ook voor vrouwen, maar van mannen hoor ik het denk ik wel meer: “Ik heb voor jou gekozen omdat je zelf jarenlang verloskundige bent geweest.” Ze willen graag zeker weten dat ze  echt betrouwbare informatie krijgen. Veel stellen komen ook via de verloskundige bij mij. Er zijn veel verloskundigen in Nederland die mijn cursus aanbevelen, doordat ik zelf jarenlang praktiseerde als eerstelijns verloskundige. Ik heb zelf ongeveer 700 bevallingen begeleid en weet je hierdoor niet alleen alles over bevallen te vertellen, maar ik weet ook precies wat de onderwerpen zijn die ik jou moet vertellen die je misschien niet direct zou verwachten. 

Ben jij als man ook op zoek naar een cursus? Of ben jij zwanger en ben je op zoek naar een cursus die ook bij je partner past? Klik hier voor meer informatie en beschikbare data van mijn cursus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *