Eendaagse bevalcursus groep

In één dag volledig voorbereid
op de bevalling als (bewuste) alleenstaande moeder.

Stellen op eendaagse cursus

Aantal bevallingen begeleid

Totaal online cursisten

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Het is een leuke, maar tegelijkertijd ook spannende periode.

Misschien ben je voor de eerste keer zwanger en is alles nieuw voor je. Of je bent al eerder bevallen en toch weet je nooit precies wat je te wachten staat. Hoe dan ook ben jij waarschijnlijk op mijn website gekomen omdat jij je wilt voorbereiden op de bevalling. Misschien twijfel je nog of een eendaagse cursus wat voor jou zou zijn.

Lees verder en je komt er vanzelf achter of het je aanspreekt!

Herken jij je hier in..

=

Je wilt je voorbereiden op de bevalling, maar je hebt weinig tijd?

=

Wil jij niet ’s avonds 8x naar een cursus omdat je moe bent na je werk?

=

Wil je niet in je eentje puffend op een matje zitten terwijl anderen dit met hun partner doen?

=

Je vind het spannend wat je allemaal te wachten staat?

=

Je bent benieuwd hoe je het beste met de pijn kunt omgaan?

Wat jij graag wilt:

R

Je wilt graag praktische en nuchtere informatie van een expert

R

Je wilt kennismaken met alle fasen van de bevalling, zonder puffend op een matje te hoeven

R

Je wilt open en eerlijk de verschillende opties doorlopen met de daarbij behorende voor- en nadelen

R

Je wilt graag in één dag helemaal goed voorbereid zijn op de bevalling

R

Je wilt de informatie die je krijgt later nog kunnen terugzien

In deze video krijg je een goede indruk van de Eendaagse Geboorte Academie. Je kunt zien wat het is en wat je ervan kunt verwachten.

Karlijn & Armand hebben zich voorbereid op de bevalling met de Eendaagse Geboorte Academie. Bekijk de video om erachter te komen hoe zij het hebben ervaren!

Eendaagse bevalcursus

De naam zegt het al, het is een eendaagse bevalcursus. In ongeveer 5 uur neem ik jw mee langs alle fasen van de bevalling, het kraambed met zowel borst- als flesvoeding en de eerst periode voor jou als ouder. De cursus wordt fijn onderbroken met een zwangerproof lunch door mij verzorgd.

Daarnaast krijg je na afloop van de eendaagse cursus ook nog gratis toegang tot mijn online zwangerschapscursus genaamd Online Geboorte Academie. Hier kun je alle informatie terugzien tot 8 weken na je uitgerekende datum.

Na de cursus hebben jullie..

R

een realistisch beeld van wat je kan verwachten

R
meer rust om vol vertrouwen naar de bevalling toe te leven
R

een goed beeld bij wat je kunt doen als het anders loopt dan gehoopt

R

naast veel geleerd te hebben, ook nog een hele leuke dag gehad

Wat leer je tijdens eendaagse bevalcursus?

R
Je maakt stap voor stap kennis met de verschillende fasen van de bevalling.
R

Je krijgt tips wat te doen als het begint.

R

Je krijgt handig op een rijtje wanneer je de verloskundige of het ziekenhuis moet bellen.

R

Ik geef jou tips en tricks voor het opvangen van de weeën als het heftig wordt.

R

Ik laat je kennismaken met de verschillende soorten beschikbare pijnstilling.

R

Ik vertel je wat je kunt verwachten van de persfase.

R

Ik neem je mee in wat je kunt verwachten wanneer het niet wil lukken.

R

Je krijgt tips en tricks voor de kraamweek en daarna.

Testimonials

“Als bewust alleenstaande moeder ben ik op zoek gegaan naar een bevalcursus. Het is toch fijn om wat meer informatie te hebben. Ik zie mijzelf alleen niet iedere week bij een ‘pufcursus’. En ook niet continue tussen allemaal stellen.

Het fijne aan deze cursus vond ik dat alles aan bod kwam en op een prettige manier werd uitgelegd.

Ik vond het fijn dat Adelina voorbeelden kon geven, over bijvoorbeeld het geboorteplan en hierbij mij ook extra advies gaf als alleenstaande moeder. Dat als het zo ver is er niet een partner is die nog dingen kan aangeven, dus om het goed op te schrijven.
Sommige punten sta je dan helemaal niet bij stil en het is erg fijn om dan nog advies te krijgen.

Ik heb deze cursus als zeer prettig ervaren en totaal geen gevoel gehad dat het anders is als je alleenstaande moeder wordt.

Wat ook erg prettig is, is dat je daarna nog toegang krijgt tot online informatie. Vooral omdat ik er alleen was onthoud je toch niet alles. Nu kan ik informatie teruglezen wanneer ik wil en op deze manier je toch zo goed als mogelijk voorbereiden op de bevalling.

Ik raad iedereen deze cursus aan. En schroom al helemaal niet als je alleenstaand bent om dit te gaan. Adelina houd rekening met iedereen, wat maakt dat je er met een informatief en fijn gevoel weer vertrekt.”

Ciska

“Ik ben bewust alleenstaande moeder. Ging op zoek naar een bevalcursus voor deze doelgroep. Helaas bleek deze er bij mij in de omgeving niet te zijn.

Omdat ik toch graag voorbereid de bevalling in wilde gaan, ging ik op zoek naar een eendaagse cursus. Meerdere dagen in me eentje een cursus volgen zag ik niet zitten.

Via internet kwam ik bij Adelina terecht. Ze reageerde vrij snel. Toen ik vertelde dat ik bewust alleenstaande moeder was zei ze direct dat ik degene die bij de bevalling zou zijn ook mee kon nemen. Wat erg fijn was want ondanks dat het een bewuste keuze is leek me het toch maar alleen en ongemakkelijk tussen alle stelletjes.

Ik vond het een fijne cursus waarin alles op een duidelijke maar ook leuke manier werd uitgelegd. Na de cursus had ik het gevoel goed voorbereid de bevalling in te gaan.

Ondanks dat ik er best een beetje tegen op zag om een zwangerschapscursus te volgen. Omdat de kans erg groot was dat er verder alleen maar stelletjes waren. Maar het viel 100% mee mijn moeder was er gezellig bij. Ondanks dat de cursus verder alleen bezocht werd door stelletjes voelde ik me absoluut niet alleen. Er werd rekening mee gehouden tijdens de cursus. En had niet gevoel anders te zijn of alleen tijdens de cursus.

Zo was ik ook als alleenstaande moeder goed voorbereid op de bevalling. Erg fijn dat mijn moeder die ook bij de bevalling zou zijn er bij kon zijn. Het is dat wel niet mijn partner maar tijdens de bevalling moet je het toch samen doen. Dat is dankzij de cursus van Adelina goed gelukt.”

Moniek

Wie ben ik?

Ik ben Adelina. Getrouwd met Patrick en moeder van 2 kinderen. Jarenlang heb ik gewerkt als eerstelijns verloskundige en ongeveer 700 bevallingen begeleid. De afgelopen 4 jaar heb ik ruim 4500 stellen geholpen met de voorbereiding op hun bevalling op een manier die echt bij hen past.

In mijn online zwangerschapscursus zitten mijn kennis en kunde die ik opgedaan heb als verloskundige. Regelmatig vertel ik hoe ik dat deed tijdens de uitvoering van mijn vak. Ook neem ik mijn persoonlijke verhaal mee als ervaringsdeskundige. Ik heb een ziekenhuisbevalling gehad, maar ook een thuisbevalling. Ik heb pijnstilling gehad, maar ben ook een keer bevallen zonder pijnstilling. Ik heb borstvoeding gegeven, maar het geven van borstvoeding is bij mij ook een keer totaal mislukt.

Nu zie ik de voordelen van de ‘nadelen’ die ik heb ervaren. Ik kan mij goed inleven in de verschillende situaties en jou een realistisch beeld geven van wat je allemaal kunt verwachten. En wanneer je goed voorbereid bent, heb je een grotere kans dat je met een goed gevoel terugkijkt op de bevalling. En dat wens ik jou van harte toe!

 Data groepscursussen 2024 in Apeldoorn

Volg je toch liever een privé cursus? Klik dan hier.

 Zaterdag 2024

13 januari 2024 [vol]
20 januari 2024 [vol]
27 januari 2024 [vol]
3 februari 2024 [vol]
10 februari 2024 [vol]
17 februari 2024 [laatste plek]
2 maart 2024 [vol]
9 maart 2024 [vol]
16 maart 2024 [vol]
23 maart 2024 [vol]
6 april 2024 [vol]
13 april 2024 [vol]
20 april 2024 [vol]
18 mei 2024 [vol]
25 mei 2024 [vol]
1 juni 2024 [vol]

 Zaterdag 2024

8 juni 2024 [vol]
15 juni 2024 [vol]
29 juni 2024 [vol]

31 augustus 2024 [vol]
7 september 2024
14 september 2024
21 september 2024
5 oktober 2024
12 oktober 2024
19 oktober 2024
26 oktober 2024
16 november 2024
23 november 2024
7 december 2024
14 december 2024

Is de datum van jouw voorkeur volgeboekt en wil je op de reservelijst? Stuur me een bericht via het contactformulier. 

Prijzen

Alle onderstaande prijzen zijn per stel. Volg je toch liever een privé cursus? Klik dan hier.

Ik wil met de Eendaagse Geboorte Academie graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Ondanks dat ik niet meer praktiseer als verloskundige, voel ik mij nog verbonden met de beroepsgroep in Nederland en met verloskundigen over de hele wereld. Daarom doneer ik 5% van de winst van de Eendaagse Geboorte Academie aan de stichting Midwives4Mothers (M4M). Deze organisatie is in 2010 opgericht door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). 

‘De stichting M4M wil kinder- en moedersterfte wereldwijd onder de aandacht brengen en terugdringen door optimalisering van de geboortezorg. Daarom stimuleert M4M de uitwisseling van verloskundige expertise tussen Nederland en een (ontwikkelings)land door de zogeheten twin2twin-projecten.

Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met zusterorganisaties in andere landen draagt M4M actief bij aan het Sustainable Development Goal 3.1: het verminderen van kinder- en moedersterfte door zwangerschap of bevalling. Veel levens van moeders en hun baby’s kunnen gered worden als er bij de bevalling een verloskundige aanwezig is.

Midwives4Mothers maakt zich sterk om deze professionele hulp bij de bevalling voor zoveel mogelijk vrouwen waar ook ter wereld mogelijk te maken, door verloskundigen op basis van wederkerigheid aan elkaar te koppelen. Door het programma ontstaat er een diepe ‘twin’ band. Verloskundigen versterken elkaar met kennis en kunde zowel als vriendschap, om zich zo hard te maken voor compassievolle en veilige zorg aan vrouwen wereldwijd.’

[instagram-feed]

Veelgestelde vragen

Op welk deel van de dag vindt de cursus plaats?

De cursus begint om 10:00 uur en duurt in principe tot ongeveer 15:00 uur en is inclusief een door mij verzorgde lunch.

Het kan uitlopen afhankelijk van hoeveel vragen jullie hebben. In principe neem ik er alle tijd voor.

Ik wil toch liever een privé cursus volgen. Is dit ook mogelijk?

Ja zeker, ik geef ook privé cursussen. Klik hier voor meer informatie over privé cursussen.

Wordt deze cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Dit kan verschillen per verzekeraar. Ik adviseer je om met name hun voorwaarden te checken. Een aantal verzekeraars vergoeden mijn cursus niet omdat ik niet meer praktiserend ben. Andere verzekeraars vergoeden het bedrag geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw polis. Je kunt benoemen dat ik lid ben van de BCE (Beroepscoöperatie Childbirth Educators).

Hoe betrouwbaar is de informatie in deze cursus?
De informatie is gebaseerd op mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als eerstelijns verloskundige. Daarnaast is alle informatie die ik geef voorzien van feedback door verloskundigen die op dit moment nog wel praktiseren. Je kunt er dus vanuit gaan dat het heel betrouwbaar en up-to-date is.
Kan ik de cursus ook ’s avonds volgen?

Nee, de cursus geef ik bewust alleen overdag. Omdat het een eendaagse cursus is duurt het in totaal 5 uur. Dat is te lang voor op een avond.

Daarnaast weet ik uit ervaring dat de zwangeren (vaak boven de 30 weken zwanger) ’s avonds minder informatie opnemen.

Kan ik na de cursus nog vragen stellen?
Ik blijf na de cursus bereikbaar via WhatsApp. Mochten er dus later nog vragen bij je opkomen, dan kun je deze altijd nog stellen.
Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste doen?
Je mag helemaal zelf weten wanneer in de zwangerschap je de cursus komt volgen. Wel zou ik dit uiterlijk met 35 weken doen.

Als je vroeg in de zwangerschap komt, hoef je niet bang te zijn dat de informatie wegzakt. Je krijg immers toegang tot de Online Geboorte Academie en dus kun je altijd later nog alle informatie terugkijken. Waar en wanneer je wilt, op elk device, tot 8 weken na de uitgerekende datum.

Wat als ik eerder beval dan de geplande cursusdatum?
Dan vind ik het natuurlijk heel vervelend dat je je niet echt hebt kunnen voorbereiden, maar uiteraard krijg je je vooraf betaalde cursusgeld in zijn geheel terug.