Eendaagse bevalcursus groep

In één dag volledig voorbereid
op de bevalling.

Stellen op eendaagse cursus

Aantal bevallingen begeleid

Totaal online cursisten

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Het is een leuke, maar tegelijkertijd ook spannende periode.

Misschien ben je voor de eerste keer zwanger en is alles nieuw voor je. Of je bent al eerder bevallen en toch weet je nooit precies wat je te wachten staat. Hoe dan ook ben jij waarschijnlijk op mijn website gekomen omdat jij je wilt voorbereiden op de bevalling. Misschien twijfel je nog of een eendaagse cursus wat voor jou zou zijn.

Lees verder en je komt er vanzelf achter of het je aanspreekt!

Herken jij je hier in..

=

Je wilt je voorbereiden op de bevalling, maar je hebt weinig tijd?

=

Je krijgt je partner niet mee naar een zweverige pufclub

=

Een online cursus is niks voor jullie

=

Je vind het spannend wat je allemaal te wachten staat?

=

Je bent benieuwd hoe je het beste met de pijn kunt omgaan?

Wat jij graag wilt:

R

Je wilt graag praktische en nuchtere informatie van een expert

R

Je wilt kennismaken met alle fasen van de bevalling, zonder puffend op een matje te hoeven

R

Je wilt open en eerlijk de verschillende opties doorlopen met de daarbij behorende voor- en nadelen

R

Je wilt graag in één dag helemaal goed voorbereid zijn op de bevalling

In deze video krijg je een goede indruk van de Eendaagse Geboorte Academie. Je kunt zien wat het is en wat je ervan kunt verwachten.

Karlijn & Armand hebben zich voorbereid op de bevalling met de Eendaagse Geboorte Academie. Bekijk de video om erachter te komen hoe zij het hebben ervaren!

Na de cursus hebben jullie..

R

een realistisch beeld van wat je kan verwachten

R
meer rust om vol vertrouwen naar de bevalling toe te leven
R

een goed beeld bij wat je kunt doen als het anders loopt dan gehoopt

R

naast veel geleerd te hebben, ook nog een hele leuke dag gehad

Eendaagse bevalcursus

De naam zegt het al, het is een eendaagse bevalcursus. In ongeveer 5 uur neem ik jullie mee langs alle fasen van de bevalling, het kraambed met zowel borst- als flesvoeding en de eerst periode voor jullie als ouders. De cursus wordt fijn onderbroken met een zwangerproof lunch door mij verzorgd.

Daarnaast krijg je na afloop van de eendaagse cursus ook nog gratis toegang tot mijn online zwangerschapscursus genaamd Online Geboorte Academie. Hier kun je alle informatie terugzien tot 8 weken na je uitgerekende datum.

Wat anderen zeggen die voor de Eendaagse Geboorte Academie kiezen: 

Wat leer je tijdens eendaagse bevalcursus?

R
Je maakt stap voor stap kennis met de verschillende fasen van de bevalling.
R

Je krijgt tips wat te doen als het begint.

R

Je krijgt handig op een rijtje wanneer je de verloskundige of het ziekenhuis moet bellen.

R

Ik geef jou en je partner tips en tricks voor het opvangen van de weeën als het heftig wordt.

R

Ik laat je kennismaken met de verschillende soorten beschikbare pijnstilling.

R

Ik vertel je wat je kunt verwachten van de persfase.

R

Ik neem jullie mee in wat jullie kunnen verwachten wanneer het niet wil lukken.

R

Je krijgt tips en tricks voor de kraamweek en daarna.

Aanstaande vader over de Eendaagse Geboorte Academie

Hier en daar ben ik op voorhand ingegaan op verzoeken van mijn vriendin om informatie op te doen van wat de komende periode allemaal gaat inhouden. Maar ik ben meer van het ‘met logisch nadenken kom je er vast ook wel’. Ik merkte dat tijdens de zwangerschap alles vooral op de vrouw gericht is en dat had ik dan ook wel bij de eendaagse cursus van Adelina verwacht. Maar ik was al blij dat ik niet naar een wekelijkse pufcursus hoefde.

Adelina ging heel enthousiast van start en wist alle informatie op een heel heldere manier tot ons te brengen. De sfeer was erg ontspannen en al snel kreeg ik het gevoel dat ik toch wel erg ‘bleu’ was. Adelina gaat heel uitgebreid in op onderwerpen die de verloskundige slechts had aangestipt. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik toch wel een heel belangrijke rol heb en dat ik ook daadwerkelijk iets kan doen tijdens de bevalling. Ik vond het uiteindelijk echt een gezellige en leerzame dag vol praktische tips! En ik ben ook wel verwonderd door wat het vrouwenlichaam allemaal kan!

Het is veel informatie die je op 1 dag krijgt, maar omdat je ook toegang krijgt tot de online leeromgeving, kunnen we alles nog eens rustig bekijken. Wat mij betreft is deze cursus voor iedere man (en vrouw😉) een echte aanrader om met meer vertrouwen en positieve energie uit te kijken naar de kennismaking met de baby! Mijn vriendin, die tijdens de cursus ook nog veel geleerd heeft, was er al klaar voor. Maar nu ben ik dat ook!

 

Lars

Andere ervaringen

“Met 30 weken zwanger van ons eerste kindje, ging ik op zoek naar een cursus. Omdat de tijd een beetje begon te dringen en mijn partner en ik allebei niet een meerdaagse groepscursus wilden doen, ging ik op zoek naar een eendaagse cursus. Ik kwam op Adelina’s site terecht en heb meteen contact opgenomen. Nog dezelfde avond ontving ik een berichtje van Adelina met meer informatie. Haar reactie sprak me al meteen aan, ze liet er geen gras over groeien en wilde ons graag helpen.

De cursus was duidelijk, nuchter en recht door zee. Precies waar wij naar op zoek waren. Het gaf ons een prettig gevoel te horen dat Adelina zelf jaren als verloskundige gewerkt heeft en daar haar ervaring en informatie dus uit haalt. Er was ruimte genoeg voor vragen en juist deze persoonlijke aanpak maakte het zo prettig. Daarnaast zorgde ze voor een heerlijke lunch en kregen we een leuke goodiebag aan het einde van de dag. Wij hebben een leerzame middag gehad en gaan een stuk zekerder de bevalling tegemoet! ”

Lenny

“Samen met mijn vriend heb ik de eendaagse privé cursus bij Adelina gevolgd. Het goede aan de cursus vind ik dat er een hele logische opbouw in zit waardoor je een goed totaalbeeld krijgt van alle fases van een bevalling (en de kraamtijd). Dit alles doet zij op nuchtere en rustige wijze met genoeg ruimte voor al je vragen.

Een van de grootste pluspunten vind ik dat Adelina spreekt vanuit haar ervaring als verloskundige. Zij weet de informatie ook goed te illustreren (oa visuals, afbeeldingen, video) waardoor het allemaal zeer goed blijft hangen.

Zowel ik als mijn vriend hebben er erg veel aan gehad ter voorbereiding op de bevalling. Het heeft er voor gezorgd dat ik de bevalling met meer rust, vertrouwen en een realistisch beeld tegemoet ga. Daarnaast heeft het me geleerd vertrouwen te hebben in de zorgverleners. Ik kan de cursus iedereen aanraden!”

Jonna

Omdat het zeker niet mijn voorkeur had om een wekelijkse cursus te gaan volgen, maar ik wel graag goed voorbereid wilde zijn op de bevalling (voor zover mogelijk), ben ik op internet gaan zoeken naar een eendaagse bevallingscursus. De cursus van Adelina kwam bovenaan de resultaten (best verrassend, omdat ik had gezocht op ‘eendaagse bevallingscursus Rotterdam’), en na het zien van de website, het filmpje van Adelina en de reviews sprak de cursus mij echt aan.

Heel fijn vond ik het dat wij de cursus privé hebben gedaan en wij daardoor alle tijd (die neemt ze uitgebreid voor je) en ruimte hadden om al onze vragen te stellen. Ik vond het een erg duidelijke en plezierige cursus, waardoor ik het idee kreeg dat ik goed genoeg voorbereid aan de bevalling kan beginnen. De cursus en Adelina zelf zijn lekker nuchter en het is leuk dat Adelina veel praktijkvoorbeelden heeft vanwege haar ervaring als verloskundige. De heerlijke lunch en de goodiebag maakte de ervaring helemaal compleet.”

Jolijn

“Wij zijn naar de eendaagse bevalcursus geweest bij Adelina. Het eerste wat me aansprak toen ik haar vond op internet was natuurlijk dat alles in één dag is. Mijn vriend ging er nog een beetje naartoe van: dit wordt dan de echte ‘pufcursus’ waar iedereen me voor waarschuwt. Maar meneer is terug gekomen op zijn woorden.

We werden erg leuk ontvangen. De uitleg was erg duidelijk en totaal niet zweverig. We waren met drie andere stellen en er was alle ruimte voor vragen. Mijn vriend doet zichzelf graag grappig overkomen, maar hier was ook ruimte voor en daardoor was het een erg gezellige en leerzame dag. Met de lunch erbij was het eigenlijk gewoon een dagje uit met veel informatie over wat je kan verwachten, maar ook handige tips.

Adelina, nogmaals bedankt voor alle info en nu maar afwachten!”

Mandy

Wie ben ik?

Ik ben Adelina. Getrouwd met Patrick en moeder van 2 kinderen. Jarenlang heb ik gewerkt als eerstelijns verloskundige en ongeveer 700 bevallingen begeleid. De afgelopen 4 jaar heb ik ruim 4500 stellen geholpen met de voorbereiding op hun bevalling op een manier die echt bij hen past.

In mijn eendaagse zwangerschapscursus zitten mijn kennis en kunde die ik opgedaan heb als verloskundige. Regelmatig vertel ik hoe ik dat deed tijdens de uitvoering van mijn vak. Ook neem ik mijn persoonlijke verhaal mee als ervaringsdeskundige. Ik heb een ziekenhuisbevalling gehad, maar ook een thuisbevalling. Ik heb pijnstilling gehad, maar ben ook een keer bevallen zonder pijnstilling. Ik heb borstvoeding gegeven, maar het geven van borstvoeding is bij mij ook een keer totaal mislukt.

Nu zie ik de voordelen van de ‘nadelen’ die ik heb ervaren. Ik kan mij goed inleven in de verschillende situaties en jou een realistisch beeld geven van wat je allemaal kunt verwachten. En wanneer je goed voorbereid bent, heb je een grotere kans dat je met een goed gevoel terugkijkt op de bevalling. En dat wens ik jou van harte toe!

 Data groepscursussen 2024 in Apeldoorn

Volg je toch liever een privé cursus? Klik dan hier.

 Zaterdag 2024

13 januari 2024 [vol]
20 januari 2024 [vol]
27 januari 2024 [vol]
3 februari 2024 [vol]
10 februari 2024 [vol]
17 februari 2024 [laatste plek]
2 maart 2024 [vol]
9 maart 2024 [vol]
16 maart 2024 [vol]
23 maart 2024 [vol]
6 april 2024 [vol]
13 april 2024 [vol]
20 april 2024 [vol]
18 mei 2024 [vol]
25 mei 2024 [vol]
1 juni 2024 [vol]

 Zaterdag 2024

8 juni 2024 [vol]
15 juni 2024 [vol]
29 juni 2024 [vol]
31 augustus 2024 [laatste 3 plekken]
7 september 2024
14 september 2024
21 september 2024
5 oktober 2024
12 oktober 2024
19 oktober 2024
26 oktober 2024
16 november 2024
23 november 2024
7 december 2024
14 december 2024

Is de datum van jouw voorkeur volgeboekt en wil je op de reservelijst? Stuur me een bericht via het contactformulier. 

Prijzen

Volg je toch liever een privé cursus? Klik dan hier.

[instagram-feed]

Veelgestelde vragen

Op welk deel van de dag vindt de cursus plaats?

De cursus begint om 10:00 uur en duurt in principe tot ongeveer 15:00 uur en is inclusief een door mij verzorgde lunch.

Het kan uitlopen afhankelijk van hoeveel vragen jullie hebben. In principe neem ik er alle tijd voor.

Wij willen toch liever een privé cursus volgen. Is dit ook mogelijk?

Ja zeker, ik geef ook privé cursussen. Klik hier voor meer informatie over privé cursussen.

Wordt deze cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Dit kan verschillen per verzekeraar. Ik adviseer je om met name hun voorwaarden te checken. Een aantal verzekeraars vergoeden mijn cursus niet omdat ik niet meer praktiserend ben. Andere verzekeraars vergoeden het bedrag geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw polis. Als je bij de betaling je adresgegevens, geboortedatum en cursusdatum invult, heb je meer kans op een vergoeding, want dit komt dan automatisch ook op de factuur te staan.

Hoe betrouwbaar is de informatie in deze cursus?

De informatie is gebaseerd op mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als eerstelijns verloskundige. Daarnaast is alle informatie die ik geef voorzien van feedback door verloskundigen die op dit moment nog wel praktiseren en volg ik regelmatig bijscholing. Je kunt er dus vanuit gaan dat het heel betrouwbaar en up-to-date is.

Kunnen wij de cursus ook ’s avonds volgen?
Nee, de cursus geef ik bewust alleen overdag. Omdat het een eendaagse cursus is duurt het in totaal 5 uur. Dat is te lang voor op een avond.

Daarnaast weet ik uit ervaring dat de zwangeren (vaak boven de 30 weken zwanger) ’s avonds minder informatie opnemen.

Is het verplicht om deze cursus met partner te volgen?

Uiteraard is dit niet verplicht. Toch is het ook voor de partner heel goed om zich voor te bereiden. Ik krijg alleen maar positieve feedback van de partners, dus het is zeker geschikt voor hem of haar.

Heb je geen partner en wil je graag een groepscursus alleen of samen met je bevallingspartner volgen? Dan is dat natuurlijk mogelijk!

Kan ik na de cursus nog vragen stellen?
Ik blijf na de cursus bereikbaar via WhatsApp. Mochten er dus later nog vragen bij je opkomen, dan kun je deze altijd nog stellen.
Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste doen?

Je mag helemaal zelf weten wanneer in de zwangerschap je de cursus komt volgen. Wel zou ik dit uiterlijk met 35 weken doen.

Als je vroeg in de zwangerschap komt, hoef je niet bang te zijn dat de informatie wegzakt. Je krijg immers toegang tot de Online Geboorte Academie en dus kun je altijd later nog alle informatie terugkijken. Waar en wanneer je wilt en op elk device.

Wat als ik eerder beval dan de geplande cursusdatum?
Dan vind ik het natuurlijk heel vervelend dat je je niet echt hebt kunnen voorbereiden, maar uiteraard krijg je je vooraf betaalde cursusgeld in zijn geheel terug.