Ja, ik wil een reservering plaatsen voor een  online eendaagse bevalcursus! >>

Welkom bij de Eendaagse Geboorte Academie. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Het is een leuke, maar tegelijkertijd ook spannende periode.

Misschien ben je voor de eerste keer zwanger en is alles nieuw voor je. Of je bent al eerder bevallen en toch weet je nooit precies wat je te wachten staat. Hoe dan ook ben jij waarschijnlijk op mijn website gekomen omdat jij je wilt voorbereiden op de bevalling. Misschien twijfel je nog of een eendaagse cursus wat voor jou zou zijn.Lees verder en je komt er vanzelf achter of het je aanspreekt!

In deze video krijg je een indruk van de Eendaagse Geboorte Academie. Je kunt zien wat het is en wat je ervan kunt verwachten.

Karlijn & Armand hebben zich voorbereid op de bevalling met de Eendaagse Geboorte Academie. Bekijk de video om erachter te komen hoe zij het hebben ervaren!

Wat anderen zeggen die voor de Eendaagse Geboorte Academie kiezen: 

“Ik wil mij graag voorbereiden op de bevalling, maar ik heb weinig tijd.”a

“Ik ben al eerder bevallen. Destijds heb ik een 8-weekse cursus gedaan. Nu wil ik dat niet nog een keer.”

“Wij willen graag een praktische en nuchtere cursus volgen, zonder puffend op een matje te hoeven.”

“Ik kan niet elke week op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip naar een zwangerschapscursus.a

“Ik doe al Centering Pregnancy bij de verloskundige, dus ik wil geen cursus meer doen van een aantal weken.a

“Ik wil graag de mogelijkheid hebben om de cursus privé te volgen, alleen samen met mijn partner.a

“Mijn partner wil niet elke week mee naar een cursus, maar ik vind het wel belangrijk dat hij ook op de hoogte is.a

“Ik wil een ‘live’ cursus doen zodat wij vragen kunnen stellen, maar ik vind het fijn om de info nog eens terug te kunnen zien in de online video cursus.a

“Ik denk dat een ‘live online’ cursus beter voor ons is, dan blijft de info beter hangen, maar ivm corona wil ik dit vanaf huis kunnen volgena

Zijn bovenstaande quotes ook op jou of jullie van toepassing?

Dan heb ik voor jou de ideale zwangerschapscursus! De naam Eendaagse Geboorte Academie zegt het al. Wat ik bied is een eendaagse bevalcursus online via zoom. In ongeveer 5 uur neem ik jullie mee langs alle fasen van de bevalling, het kraambed met zowel borst- als flesvoeding en de eerst periode voor jullie als ouders. De cursus wordt fijn onderbroken met een pauze waarin we tegelijk, maar ieder apart van elkaar zullen lunchen.

Daarnaast krijg je na afloop van de eendaagse cursus ook nog gratis toegang tot mijn online zwangerschapscursus genaamd Online Geboorte Academie. Hier kun je alle informatie terugzien tot 8 weken na je uitgerekende datum. Lees snel verder!

Ja, ik wil een reservering plaatsen voor een online eendaagse bevalcursus! >>

Waarom kies je voor de Eendaagse Geboorte Academie?

R

Omdat je een praktische en nuchtere cursus wilt volgen

R

Omdat geen cursus wilt doen waarbij je puffend op een matje moet

R

Omdat je betrouwbare informatie wilt van een expert

R

Omdat je tips en tricks wil van een ervaringsdeskundige

R

Omdat je wilt weten wat er allemaal gebeurt in je lijf

R

Omdat je het belangrijk vindt om je goed voor te bereiden op deze bijzondere gebeurtenis

R

Omdat je het fijn vindt dat je de informatie die je krijgt altijd nog een keer terug kunt zien, op elk device

Testimonials

Lees hier hoe anderen de Eendaagse Geboorte Academie hebben ervaren. Dit zijn zowel ervaringen van mensen die een groepscursus hebben gevolgd, als van mensen die een privé cursus bij mij gedaan hebben. 

Met 30 weken zwanger van ons eerste kindje, ging ik op zoek naar een cursus. Omdat de tijd een beetje begon te dringen en mijn partner en ik allebei niet een meerdaagse groepscursus wilden doen, ging ik op zoek naar een eendaagse cursus. Ik kwam op Adelina’s site terecht en heb meteen contact opgenomen. Nog dezelfde avond ontving ik een berichtje van Adelina met meer informatie. Haar reactie sprak me al meteen aan, ze liet er geen gras over groeien en wilde ons graag helpen.

De cursus was duidelijk, nuchter en recht door zee. Precies waar wij naar op zoek waren. Het gaf ons een prettig gevoel te horen dat Adelina zelf jaren als verloskundige gewerkt heeft en daar haar ervaring en informatie dus uit haalt. Er was ruimte genoeg voor vragen en juist deze persoonlijke aanpak maakte het zo prettig. Daarnaast zorgde ze voor een heerlijke lunch en kregen we een leuke goodiebag aan het einde van de dag. Wij hebben een leerzame middag gehad en gaan een stuk zekerder de bevalling tegemoet! 

Lenny

Wij zijn naar de eendaagse bevalcursus geweest bij Adelina. Het eerste wat me aansprak toen ik haar vond op internet was natuurlijk dat alles in één dag is. Mijn vriend ging er nog een beetje naartoe van: dit wordt dan de echte ‘pufcursus’ waar iedereen me voor waarschuwt. Maar meneer is terug gekomen op zijn woorden. We werden erg leuk ontvangen. De uitleg was erg duidelijk en totaal niet zweverig. We waren met drie andere stellen en er was alle ruimte voor vragen. Mijn vriend doet zichzelf graag grappig overkomen, maar hier was ook ruimte voor en daardoor was het een erg gezellige en leerzame dag. Met de lunch erbij was het eigenlijk gewoon een dagje uit met veel informatie over wat je kan verwachten, maar ook handige tips. Adelina, nogmaals bedankt voor alle info en nu maar afwachten!
Mandy

Samen met mijn vriend heb ik de eendaagse privé cursus bij Adelina gevolgd. Het goede aan de cursus vind ik dat er een hele logische opbouw in zit waardoor je een goed totaalbeeld krijgt van alle fases van een bevalling (en de kraamtijd). Dit alles doet zij op nuchtere en rustige wijze met genoeg ruimte voor al je vragen.
 
Een van de grootste pluspunten vind ik dat Adelina spreekt vanuit haar ervaring als verloskundige. Zij weet de informatie ook goed te illustreren (oa visuals, afbeeldingen, video) waardoor het allemaal zeer goed blijft hangen.
 
Zowel ik als mijn vriend hebben er erg veel aan gehad ter voorbereiding op de bevalling. Het heeft er voor gezorgd dat ik de bevalling met meer rust, vertrouwen en een realistisch beeld tegemoet ga. Daarnaast heeft het me geleerd vertrouwen te hebben in de zorgverleners. Ik kan de cursus iedereen aanraden!
Jonna

Omdat het zeker niet mijn voorkeur had om een wekelijkse cursus te gaan volgen, maar ik wel graag goed voorbereid wilde zijn op de bevalling (voor zover mogelijk), ben ik op internet gaan zoeken naar een eendaagse bevallingscursus. De cursus van Adelina kwam bovenaan de resultaten (best verrassend, omdat ik had gezocht op ‘eendaagse bevallingscursus Rotterdam’), en na het zien van de website, het filmpje van Adelina en de reviews sprak de cursus mij echt aan.

Heel fijn vond ik het dat wij de cursus privé hebben gedaan en wij daardoor alle tijd (die neemt ze uitgebreid voor je) en ruimte hadden om al onze vragen te stellen. Ik vond het een erg duidelijke en plezierige cursus, waardoor ik het idee kreeg dat ik goed genoeg voorbereid aan de bevalling kan beginnen. De cursus en Adelina zelf zijn lekker nuchter en het is leuk dat Adelina veel praktijkvoorbeelden heeft vanwege haar ervaring als verloskundige. De heerlijke lunch en de goodiebag maakte de ervaring helemaal compleet.

Jolijn

Wat leer je allemaal bij de Eendaagse Geboorte Academie?

R

Je maakt stap voor stap kennis met de verschillende fasen van de bevalling

R

Je krijgt tips wat te doen als het begint

R

Je krijgt handig op een rijtje wanneer je de verloskundige of het ziekenhuis moet bellen

R

Ik geef jou en je partner tips en tricks voor het opvangen van de weeën als het heftig wordt

R

Ik laat je kennismaken met de verschillende soorten beschikbare pijnstilling

R

Ik vertel je wat je kunt verwachten van de persfase

R

Ik neem jullie mee in wat jullie kunnen verwachten wanneer het niet wil lukken

R

Je krijgt tips en tricks voor de kraamweek en daarna

Ja, ik wil een reservering plaatsen voor een online eendaagse bevalcursus! >>

Wat is de Online Geboorte Academie?

Na afloop van de eendaagse bevalcursus krijg je gratis toegang tot de Online Geboorte Academie ter waarde van €57,-. Dit is een beveiligde online omgeving waar jij een wachtwoord voor krijgt. Hiermee kun je alle informatie die je tijdens de eendaagse bevalcursus krijgt nog eens terugzien tot 8 weken na je uitgerekende datum.

Ook bevat de Online Geboorte Academie handige tips op een rijtje en checklists voor een goede voorbereiding op de bevalling. Hieronder zie je welke modules de Online Geboorte Academie bevat. Wil jij meer weten over de Online Geboorte Academie? Klik dan op onderstaande knop.

Welke modules krijg je tot je beschikking?

Module 1: 'Even voorstellen'

Module 2: 'De laatste loodjes'

Module 3: 'De Ontsluiting'

Module 4: 'De geboorte'

Module 5: 'Wat kan je doen?'

Module 6: 'De kraamtijd...en dan?!'

Module 7: 'Voeding'

Bonussen

Ja, ik wil een reservering plaatsen voor een online eendaagse bevalcursus! >>

Wie ben ik?

Ik ben Adelina. Vrouw van Patrick. Moeder van Faylinn (2013) en Yonah (2016). Niet-praktiserende verloskundige en businesspartner van mijn zus Amelia.

Na 7 jaar als eerstelijns verloskundige te hebben gewerkt, heb ik besloten het vak te verlaten. Ik wilde ondernemen samen met mijn zus. En dat is wat ik het liefste doe. Samen werken wij op dit moment aan gave nieuwe plannen, waar wij veel energie van krijgen. Waar ik ook veel energie van krijg, is het geven van mijn eendaagse bevalcursus.

Voorlichting is een stukje van het vak wat ik altijd al heel leuk vond. Daarom was ik ook degene in onze praktijk die altijd de voorlichtingsavonden op mij nam. Nu ik niet meer praktiserend ben, is mijn eendaagse bevalcursus de perfecte manier om mijn kennis en ervaring te gebruiken om één van mijn passies uit te voeren. Namelijk vrouwen het vertrouwen geven dat zij de bevalling aan kunnen. Hen het vertrouwen geven in hun eigen lijf, hun partner en de medische zorgprofessionals. En wel op een heel praktische en nuchtere manier, de enige manier die echt bij mij past.

Sinds ik mijn eendaagse bevalcursus geef, krijg ik alleen maar complimenten van mijn cursisten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ging nadenken hoe ik nog meer vrouwen en stellen zou kunnen helpen. Een online zwangerschapscursus leek mij hiervoor perfect en zo is naast de Eendaagse Geboorte Academie ook de Online Geboorte Academie ontstaan.

In mijn eendaagse bevalcursus zitten mijn kennis en kunde die ik opgedaan heb als verloskundige. Regelmatig vertel ik hoe ik dat deed tijdens de uitvoering van mijn vak. Ook neem ik mijn persoonlijke verhaal mee als ervaringsdeskundige. Ik heb een ziekenhuisbevalling gehad, maar ook een thuisbevalling. Ik heb pijnstilling gehad, maar ben ook een keer bevallen zonder pijnstilling. Ik heb borstvoeding gegeven, maar het geven van borstvoeding is bij mij ook een keer totaal mislukt.

Nu zie ik de voordelen van de ‘nadelen’ die ik heb ervaren. Ik kan mij goed inleven in de verschillende situaties en jou een realistisch beeld geven van wat je allemaal kunt verwachten. En wanneer je goed voorbereid bent, heb je een grotere kans dat je met een goed gevoel terugkijkt op de bevalling. En dat wens ik jou van harte toe!

Wees welkom bij mijn Eendaagse Geboorte Academie!

Lieve groet,
Adelina van Gurp

Eendaagse bevalcursus tijdens de corona crisis

Nav de maatregelen van 13 oktober omtrent corona heb ik overleg gehad met de verschillende locaties waar ik cursus geef en ik heb er zelf goed over nagedacht wat ik wil. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de cursus live fysiek voorlopig niet door zal gaan. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat mensen niet voor mijn cursus hoeven te reizen en niet met zoveel huishoudens bij elkaar hoeven te zitten.

Daarom geef ik nu mijn eendaagse bevalcursussen live online via zoom. Met een live online cursus kan ik alles vertellen precies zoals ik dat normaal gewend ben tijdens een live fysieke eendaagse cursus en kunnen jullie mij nog steeds live vragen stellen. Maar we zullen elkaar dus niet in real life treffen. We zullen nog steeds even lang bezig zijn, van 10h00 tot ongeveer 15h00. Rond 12h45 kom ik meestal aan bij de lunch en zullen we gezamenlijk pauzeren, maar dus ieder apart van elkaar. De pauze duurt ongeveer een half uur en breekt heel fijn de dag. Hieronder vind je de beschikbare data voor deze live online eendaagse groepscursussen.

Mijn privé cursussen gaan nog gewoon door. Deze kunnen online, op mijn locatie of bij jou thuis plaatsvinden.

Data & locaties

 Online via Zoom

28 november 2020 (nog 1 plek)
5 december 2020
12 december 2020
15 januari 2021
12 februari 2021
6 februari 2021
20 februari 2021
13 maart 2021
28 maart 2021
17 april 2021

Mijn aanbod

Alle bovengenoemde prijzen zijn per stel

Ik wil met de Eendaagse Geboorte Academie graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Ondanks dat ik niet meer praktiseer als verloskundige, voel ik mij nog verbonden met de beroepsgroep in Nederland en met verloskundigen over de hele wereld. Daarom doneer ik 5% van de winst van de Eendaagse Geboorte Academie aan de stichting Midwives4Mothers (M4M). Deze organisatie is in 2010 opgericht door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). 

‘De stichting M4M wil kinder- en moedersterfte wereldwijd onder de aandacht brengen en terugdringen door optimalisering van de geboortezorg. Daarom stimuleert M4M de uitwisseling van verloskundige expertise tussen Nederland en een (ontwikkelings)land door de zogeheten twin2twin-projecten. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met zusterorganisaties in andere landen draagt M4M actief bij aan het Sustainable Development Goal 3.1: het verminderen van kinder- en moedersterfte door zwangerschap of bevalling. Veel levens van moeders en hun baby’s kunnen gered worden als er bij de bevalling een verloskundige aanwezig is.

Midwives4Mothers maakt zich sterk om deze professionele hulp bij de bevalling voor zoveel mogelijk vrouwen waar ook ter wereld mogelijk te maken, door verloskundigen op basis van wederkerigheid aan elkaar te koppelen. Door het programma ontstaat er een diepe ‘twin’ band. Verloskundigen versterken elkaar met kennis en kunde zowel als vriendschap, om zich zo hard te maken voor compassievolle en veilige zorg aan vrouwen wereldwijd.’

Veelgestelde vragen

Hoe betrouwbaar is de informatie in deze cursus?

De informatie is gebaseerd op mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als eerstelijns verloskundige. Daarnaast is alle informatie die ik geef voorzien van feedback door verloskundigen die op dit moment nog wel praktiseren. Je kunt er dus vanuit gaan dat het heel betrouwbaar en up-to-date is.

Is het verplicht dat de partner ook mee doet met de zoom sessie?

Uiteraard is dit niet verplicht. Toch is het ook voor de partner heel goed om zich voor te bereiden. Ik krijg alleen maar positieve feedback van de partners, dus het is zeker geschikt voor hem of haar. Heb je geen partner? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Wat als ik eerder beval dan de geplande cursusdatum?

Dan vind ik het natuurlijk heel vervelend dat je je niet echt hebt kunnen voorbereiden, maar uiteraard krijg je je vooraf betaalde cursusgeld in zijn geheel terug.

Op welk deel van de dag vindt de cursus plaats?

De cursus begint om 10h00 en duurt in principe tot ongeveer 15h00 en is inclusief een lunchpauze waarbij wij apart van elkaar zullen lunchen. Het kan uitlopen afhankelijk van hoeveel vragen er zijn. Mijn ervaring leert mij dat ik met een privécursus langer bezig ben aangezien er altijd meer interactie is.

Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste doen?

Je mag helemaal zelf weten wanneer in de zwangerschap je de cursus komt volgen. Wel zou ik dit uiterlijk met 35 weken doen. Als je vroeg in de zwangerschap komt, hoef je niet bang te zijn dat de informatie wegzakt. Je krijg immers toegang tot de Online Geboorte Academie en dus kun je altijd later nog alle informatie terugkijken. Waar en wanneer je wilt, op elk device, tot 8 weken na de uitgerekende datum.

Wordt deze cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Dit kan verschillen per verzekeraar. Ik adviseer je om met name hun voorwaarden te checken. Een aantal verzekeraars vergoeden mijn cursus niet omdat ik niet meer praktiserend ben. Andere verzekeraars vergoeden het bedrag geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw polis.

Wat hebben wij voor een online eendaagse cursus nodig?

Een laptop of ander device waarop jullie mij en ik jullie kan zien is handig. Een (ingebouwde) webcam en microfoon zijn fijn om vragen te kunnen stellen, maar niet verplicht. Eventueel is vragen stellen via de chatfunctie ook een mogelijkheid.

Kan ik na de cursus nog vragen stellen?

Ik blijf na de cursus bereikbaar via WhatsApp. Mochten er dus later nog vragen bij je opkomen, dan kun je deze altijd nog stellen.

Kan ik direct na het boeken van een eendaagse cursus toegang krijgen tot de Online Geboorte Academie?

Dit is helaas niet mogelijk. De Online Geboorte Academie geef ik bij de eendaagse bevalcursus als extra voor na de cursus om het nog eens terug te zien. Vanaf de dag dat je op cursus geweest bent, heb je toegang tot de online cursus tot 8 weken na je uitgerekende datum.